Oteklé oči po probuzení? Poradíme, jak na ně

Oteklé oči ráno dokáží pěkně potrápit. Ať už jdeme do práce, na setkání se zákazníky nebo třeba do školy, chceme se cítit atraktivně a ne řešit napuchlé oči. Poradíme vám, co na oteklé oči pomáhá, abyste měli opět svěží pohled. Protože právě jasný pohled dokáže omladit tvář a dodat vám jiskru.

Jak vznikají otoky pod očima

Otoky pod očima mohou mít různou příčinu. Mezi nimi například:

  • pláč,
  • nevyspání,
  • spaní na břiše,
  • pobyt v klimatizované místnosti,
  • alergie,
  • špatná životospráva,
  • dlouhodobé koukání do monitoru.

Především ovšem vznikají ve chvíli, kdy se v pleti začne hromadit tuk, voda a nadbytečná lymfatická tekutina. A navíc je mohou doprovázet i nevzhledné černé kruhy pod očima nebo dokonce zarudnutí.

Samozřejmě mohou být otoky také důsledkem zdravotního problému, jakým je například syndrom suchého oka. V takové chvíli je ovšem na očním lékaři (oftalmologovi), aby vám doporučil vhodnou léčbu - např. kapky s kyselinou hyaluronovou. Pokud se ovšem nejedná o akutní či chronický zdravotní problém, mohou vám potíže s oteklýma očima pomoci vyřešit vybrané kosmetické přípravky.

Jak se zbavit otoku očí

Tvorbu otoků pod očima můžete také eliminovat pravidelným pitným režimem. Pokud vypijete přibližně 2 litry vody denně, podpoříte tak činnost ledvin a ty nebudou tolik zadržovat vodu v těle. A tím pádem nebudou v takové míře vytvářet otoky pod očima.

Pokud pitný režim dostačující nebude, můžete využít některý z kosmetických přípravků. Jedním z nich je například sérum na otoky pod očima od značky GESKE . Toto De-Puffing-Eye-Serum s Aloe vera a kyselinou hyaluronovou účinně zklidňuje, hydratuje a zpevňuje pleť, díky čemuž pomáhá snižovat otoky. Sérum navíc obsahuje látku panthenol, která podporuje zdravou pleť a je tak ideální volbou pro obnovu svěžesti vašeho pohledu.

Nevzhledné otoky pod očima navíc často doprovázejí další neduhy pleti. Při poklesu hladiny kolagenu také mohou oči vypadat unaveně a spadlá víčka na sebe nenechají dlouho čekat. Právě pro tyto případy je ideální vyhlazující oční krém proti vráskám LA DAUMÉ . Ten redukuje otoky a vyživuje okolí očí. Další výhodou je, že vibrační aplikátor napomáhá vstřebávání krému, masíruje oční okolí a jemně chladí otoky. Podle výsledků klinické studie 80 % žen pozoruje významnou redukci vrásek očního okolí právě díky používání tohoto La Daumé očního krému se sonickým aplikátorem.

Dalším užitečným pomocníkem v potlačení otoků pod očima je GESKE sonický masážní přístroj na oční okolí . Jistě oceníte jeho funkci chlazení, která efektivně snižuje otoky kolem očí a pomáhá odstraňovat tmavé kruhy. Díky čemuž vám zajistí svěží a jasnější vzhled očního okolí.

Mohlo by vás zajímat:

121 oteklé oči po probuzení

La Daumé oční krém proti vráskám

S vibračním aplikátorem.  80 % žen pozoruje významnou redukci vrásek očního okolí. Chladivý aplikátor jemně masíruje a omlazuje pleť.   
La Daumé oční krém proti vráskám s vibračním aplikátorem

Geske masážní přístroj na oči

Sonický masážní přístroj na oční okolí efektivně redukuje otoky a tmavé kruhy pod očima. Poskytuje intenzivní péči proti stárnutí a zmírňuje vrásky.  
121 oteklé oči po probuzení

Geske sérum proti otokům očí a kruhům pod očima

Ideálním řešením pro ženy bojující s otoky kolem očí. Jeho speciální složení účinně redukuje otoky, zklidňuje pokožku a obnovuje svěžest pohledu.