Jak se zbavit černých teček doma?

Černé tečky na nose i bradě jsou projevem ucpaných pórů a více či méně trápí skoro každého. Póry se ucpávají z celé řady důvodů, od hormonálních změn, přes přílišný pobyt na slunci, nevhodnou kosmetiku, až po stres. Pokud však nechcete pravidelně navštěvovat kosmetičku, aby vám černé tečky odstranila, můžete využít některý z našich tipů a zbavit se černých teček doma.

Jak se zbavit černých teček na nose a bradě

Můžete zvolit hned z několika způsobů na odstranění černých teček a vybrat si ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Mezi nimi například:

  • domácí maska,

  • zakoupená kosmetická maska,

  • vakuový čistič,

  • ultrazvuková špachtle.

Domácí maska na černé tečky

Pokud si rádi připravujete svou vlastní kosmetiku, můžete vyzkoušet vyrobit i domácí pleťovou masku. Podle tipů našich babiček si můžete připravit masku například ze zeleného čaje.

Na tuto masku budete potřebovat:

  • 1 lžíci zeleného čaje (ideálně v prášku),

  • 1 lžíci medu,

  • ½ lžíce gelu z aloe vera.

Také můžete vyzkoušet masku z ovesných vloček. Na tu budete potřebovat:

  • 2 lžíce drcených ovesných vloček,

  • 1 lžíci medu,

  • 1 lžíci citronové šťávy.

U obou masek jednotlivé ingredience důkladně promíchejte a vzniklou masku naneste na obličej. Následně ji nechte působit přibližně 10 minut, a poté ji opláchněte teplou vodou.

Pleťová maska na černé tečky

V případě, že nechcete trávit čas výrobou domácí masky, můžete si rovnou zakoupit masku již připravenou. Masek, které vám mají pomoci zbavit se černých teček na nose a bradě, najdete velké množství. Z naší nabídky doporučujeme například bublinkovou čisticí černou masku Daggett & Ramsdell . Tato čisticí maska zjemňuje a detoxikuje pokožku a současně čistí a uvolňuje póry a pomáhá vám tak zbavit se nevzhledných černých teček. Navíc její složení obsahuje aktivní uhlí a olej z černého rybízu, který zajistí vaší pleti hydrataci a následnou ochranu.

Přístroje na černé tečky

Abyste dosáhli hloubkového čištění a černých teček se zbavili na delší dobu, můžete vyzkoušet speciální vakuové čističe a ultrazvukové špachtle. Tyto přístroje v sobě obsahují více funkcí současně, takže nejen že vaši pleť důkladně čistí, ale pomohou vám i v dalších oblastech.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob, také nezapomínejte na pravidelné čištění pleti. Právě čištění pleti hraje důležitou roli při odstraňování kožního mazu, který se v pórech usazuje.

Také rozhodně černé tečky nenapařujte a nevymačkávejte, můžete tak vytvořit ještě větší kožní problém, který se déle hojí, a navíc se vám na pleti mohou vytvářet malé jizvičky a popraskané žilky.

127 jak se zbavit černých teček

GESKE Vakuový čistič pleti s mikrodermabrazí na černé tečky 

Ideální řešení pro všechny, kteří touží po bezchybné pleti i bez návštěvy kosmetického salonu.
La Daumé oční krém proti vráskám s vibračním aplikátorem

GESKE Termo sonický čisticí kartáček na pleť 

Nabízí funkci hlubokého prohřívání pleti pro otevření pórů a efektivní čištění. 
127 jak se zbavit černých teček

Geske sérum proti otokům očí a kruhům pod očima

Čistí póry, odstraňuje černé tečky, podporuje regeneraci a zlepšuje absorpci krémů a sér.