Jak obnovit hydrataci pleti po zimních měsících: Kompletní průvodce

V březnu začíná kalendářní jaro a my se tak můžeme rozloučit se zimou, která bývá v mnoha ohledech náročná. Kombinace mrazu, studeného větru a střídání teplot mezi vnitřním a venkovním prostředím je velkou výzvou především pro naši pleť. Ta totiž zůstává vysušená, oslabená a náchylná ke kožním problémům, předčasnému stárnutí a vzniku vrásek. Právě proto je potřeba naší pleti věnovat větší pozornost a dopřát jí především hydrataci, které se jí v zimě nedostávalo.

Že je vaše pleť dehydrovaná poznáte podle několika příznaků. Pleť je totiž:

  • napnutá,

  • na dotek hrubší,

  • spíše zašedlá a bez jasu,

  • na mnoha místech se z ní olupují šupinky.

Dehydratace je naštěstí stav dočasný a se správnou péčí můžete hydrataci své pleti obnovit.

Hydrataci pleti nelze nikdy opomenout

Správná hydratace je velmi důležitá pro každý typ pleti. Pokud ovšem máte pleť mastnou a aknózní, měli byste jí věnovat ještě více pozornosti. Hydratace totiž zajišťuje rovnováhu, dokážete díky ní předcházet zvýšenému mazotoku a pomáhá vašemu tělu bojovat proti bakteriím a toxickým látkám, které mohou vést k celé řadě kožních onemocnění.

Jak správně hydratovat pleť

Připravili jsme pro vás několik tipů, díky kterým bude vaše pleť skutečně důkladně hydratovaná. V první řadě je potřeba se zaměřit na jemné čištění a využít produkty, které nevysušují pleť.

Můžete vyzkoušet například GESKE hydratační čisticí gel , který je ideální pro každodenní použití. Obsahuje extrakty z okurky a černého bezu pro zklidnění a ochranu vaší pleti, kterou nejen jemně čistí, ale zároveň ji hydratuje a regeneruje. Pro odličování doporučujeme GESKE odličovací mléko , které vaši pleť krásně čistí a hydratuje. Navíc obsahuje vitamín E a vilín, čímž vaši pleť ještě dále chrání a zklidňuje.

Po jemném čištění přichází na řadu hloubková a intenzivní hydratace. Pro smíšenou až mastnou pleť je skvělou volbou hydratační kosmetika Hyalderma . Ta obnovuje rovnováhu pleti a zmírňuje mazotok. V naší nabídce najdete oční krém , který v sobě obsahuje 5 druhů kyseliny hyaluronové a zajišťuje tak skutečně dlouhotrvající hydrataci. Výhodou produktů Hyalderma je, že působí v povrchových i hlubokých vrstvách pleti a ta zůstává opravdu hydratovaná. Navíc, pouze hydratovaná pleť se dokáže ubránit vzniku (dalších) očních vrásek.

Hloubková hydratace pleti každý den díky kyselině hyaluronové

Hydratovaná pleť je zdravější, krásnější a vypadá mladší. Rozhodně ji proto nepodceňujte. Kromě výběru kvalitních hydratačních produktů také myslete na pravidelný pitný režim, dostatečně spěte, používejte opalovací krémy a pro ještě větší podporu své pleti, můžete užívat i kyselinu hyaluronovou vnitřně .

Mohlo by vás zajímat: