Roztřepené vlasy po celé délce - co s tím?

Každý z nás si občas všimne, že jeho vlasy nevypadají tak zdravě, jak by si přál. Jedním z nejčastějších problémů jsou roztřepené konečky. Co je ale příčinou a jak s tím bojovat?

Obsah:

Roztřepené vlasy po celé délce? Nedostatek vitamínů nebo špatná péče

Roztřepené vlasy nejsou jen problémem konečků. Mnoho lidí si všimne, že jejich vlasy jsou roztřepené po celé délce. Toto může být způsobeno nedostatkem vitamínů, zejména vitamínu E, B a železa. Kromě toho i špatná péče, jako je časté tepelné zpracování bez ochrany nebo používání agresivních chemikálií (barev na vlasy),  může způsobit poškození vlasů. 

Návod, jak napravit roztřepené vlasy po celé délce

Roztřepené vlasy mohou být frustrující, ale s pravými nástroji a postupy je můžete obnovit zpět k životu. Zde je několik kroků, jak na to.

  • Stříhejte pravidelně: I když se to může zdát zřejmé, pravidelné stříhání může odstranit poškozené části a podpořit zdravý růst vlasů.
  • Používejte masky a oleje: Vlasové masky a oleje, jako je arganový nebo kokosový olej, mohou hloubkově vyživit vlasy a obnovit jejich strukturu.
  • Omezte tepelné zpracování: Pokud je to možné, omezte používání žehliček, kulm a fénů.
  • Doplňujte vitamíny a doplňky stravy: Kromě běžných vitamínů je dobré zvážit doplňky stravy, které obsahují mořský kolagen a kyselinu hyaluronovou. Produkt, jako je Collamedic Hair Care, obsahuje patentovanou látku Keranat™, která posiluje vlasové kořínky a snižuje vypadávání vlasů až o 50 %.

Proč nás trápí roztřepené konečky?

Roztřepené konečky nejsou jen kosmetickým problémem. Mohou signalizovat hlubší problémy s vašimi vlasy nebo vaší vlasovou rutinou. Pojďme se podívat, proč se objevují a jak jim předcházet.

Co dělat, aby roztřepené konečky vlasů byly minulostí?

Mnoho z nás sní o dokonalých, hedvábných vlasech. Ale co dělat, když nás trápí roztřepené konečky? Zde je několik tipů, jak se jich zbavit.

  • Stříhejte pravidelně: Odstraňte poškozené konečky alespoň jednou za 6-8 týdnů.
  • Používejte tepelnou ochranu: Pokud používáte tepelné nástroje, vždy používejte ochranný sprej.
  • Vyhněte se agresivním chemikáliím: Omezte barvení vlasů a jiné chemické procedury.
  • Užívejte doplňky stravy: Produkty jako Collamedic Hair Care mohou poskytnout potřebné vitamíny a minerály pro zdravé vlasy.

Co na suché konečky vlasů – babské rady

K ošetření roztřepených konečků vlasů můžete využít několik domácích surovin, které máme běžně v kuchyni:

  • Olivový olej: Má výživné a hydratační vlastnosti. Stačí jej nanést na konečky vlasů, nechat působit a poté důkladně umýt.
  • Kokosový olej: Je známý svými regeneračními a hydratačními vlastnostmi. Aplikujte na konečky vlasů před spaním a ráno umyjte.
  • Avokádo: Je bohaté na vitamíny a tuky, které mohou vlasy vyživit. Rozmačkané avokádo můžete smíchat s olivovým olejem a aplikovat jako masku.
  • Vajíčko: Obsahuje proteiny, které mohou posílit vlasy. Vajíčkovou masku můžete připravit smícháním žloutku s olivovým olejem.
  • Med: Má hydratační a antioxidační vlastnosti. Můžete jej smíchat s olivovým olejem a aplikovat na konečky.
  • Aloe vera: Gel z aloe vera může hydratovat a léčit suché a poškozené konečky.

Při používání těchto domácích surovin je důležité nechat je působit na vlasech dostatečně dlouho, ideálně 20-30 minut, a poté vlasy důkladně umýt šamponem.

Vlasová kosmetika na roztřepené vlasy a roztřepené konečky vlasů

Na trhu je nespočet výrobků, které slibují boj proti roztřepeným konečkům. Jak ale vybrat ty správné? Zde je přehled některých z nejlepších produktů na roztřepené vlasy.

  • Sérum na konečky: Existuje mnoho sér, která jsou speciálně navržena pro léčbu roztřepených konečků.
  • Šampony a kondicionéry s keratinem: Keratin může obnovit strukturu vlasů a zabránit roztřepení. Vyzkoušet můžete značku vlasové kosmetiky OGX nebo Maui Moisture.
  • Masky s bambuckým máslem a přírodními oleji. Oživují zničené vlasy, poskytují dokonalou hydrataci a intenzivně regenerují poškozené vlasové vlákno

Doplňky stravy na roztřepené vlasy a roztřepené konečky vlasů

Doplňky stravy určené k podpoře kvality vlasů by měly obsahovat řadu důležitých složek, které přímo ovlivňují strukturu, růst a celkové zdraví vlasů. Zde jsou klíčové složky, které by měly být zahrnuty:

  • Kolagen: Tato bílkovina je základním stavebním kamenem vlasů, kůže a nehtů. Zejména mořský kolagen podporuje pružnost a pevnost vlasů, což může předcházet lámání a roztřepení.
  • Kyselina hyaluronová: Je známá svými hydratačními vlastnostmi a schopností vázat vodu. V oblasti vlasové péče může kyselina hyaluronová pomoci udržovat vlasy hydratované, což vede k měkčím, lesklejším a zdravějším vlasům.
  • Miliacin v kombinaci s polárními lipidy: Miliacin je bioaktivní látka, která podporuje růst vlasů a zlepšuje jejich strukturu. V kombinaci s polárními lipidy, které mají výživné a ochranné vlastnosti, může tato kombinace poskytnout silnou podporu pro zdraví vlasů, podporovat jejich růst a chránit je před vnějšími škodlivými vlivy. Vyzkoušejte Collamedic Hair Care - vitamíny na vlasy.
  • Účinky obsažené látky byly prokázány klinickými studiemi.

Kromě těchto klíčových složek by doplňky stravy měly také obsahovat vitamíny a minerály, jako je biotin, zinek, železo a vitamíny skupiny B, které jsou nezbytné pro zdravý růst vlasů. Při výběru doplňků stravy je důležité číst si složení a porovnávat množství zmíněných látek v denní dávce. Vyberete tak ten nejlepší poměr cena/výkon.

Nechcete přijít o další článek nebo informace o slevových akcích a dárcích k objednávkám? Sledujte nás na Facebooku, Instagramu, nebo se přihlaste k odběru newsletteru.

OGX Keratin Oil šampon na lámavé vlasy a roztřepené konečky 385 ml

OGX Keratin Oil šampon na lámavé vlasy a roztřepené konečky 385 ml

Spojuje sílu keratinu a výživného arganového oleje, které zesilují vlasová vlákna a zacelují roztřepené konečky vlasů.
OGX Keratin Oil kondicionér na lámavé vlasy a roztřepené konečky 385 ml

OGX Keratin Oil kondicionér na lámavé vlasy a roztřepené konečky 385 ml

Spojuje sílu keratinu a výživného arganového oleje, které zesilují vlasová vlákna a zacelují roztřepené konečky vlasů.
MAUI oživující maska pro zničené vlasy s bambuckým máslem 340 g

MAUI oživující maska pro zničené vlasy s bambuckým máslem 340 g

Obnovuje suché a zničené vlasy. Poskytuje intenzivní hydrataci. Bez silikonů a SLS.