Japonská a profesionální korejská kosmetika

Korejská kosmetika je v posledních letech na vzestupu a stává se oblíbenou nejen v Asii, ale i v Evropě a Americe. Ale co dělá korejskou kosmetiku tak výjimečnou? A jaká je její historie?

Obsah:

Historie korejské kosmetiky

Korejská péče o pleť má kořeny hluboko v historii. Už od starověku korejské ženy usilovaly o dokonalý vzhled „bezchybné pleti“. V průběhu staletí se v Koreji vyvinulo mnoho inovativních přípravků bohatých na exotické výtažky, které pomáhají dosáhnout krásné a zdravé pleti.

Průkopníci korejské kosmetiky

Ačkoliv mnoho značek a osobností přispělo k popularitě korejské kosmetiky, jedním z hlavních průkopníků je Charlotte Cho. Její kniha „Tajemství krásy Korejek“ a její schéma „10 korejských kroků ke krásné pleti“ přinesly korejskou kosmetiku do popředí zájmu mnoha žen po celém světě.

Korejská vs. Japonská kosmetika

Korejská kosmetika má mnoho společného s japonskou kosmetikou. Oba tyto asijské trhy se zaměřují na kvalitu, inovace a přirozenou krásu. Japonská kosmetika, podobně jako korejská, klade důraz na hydrataci, jemnou péči a prevenci proti stárnutí.

Pokud hledáte kvalitní japonskou kosmetiku, doporučujeme vyzkoušet produkty značky Hada Labo Tokyo. Tato značka je známá svými hydratačními produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalé pleti.

10 kroků – korejská péče o pleť

Asijská kosmetika je typická svým důrazem na vrstvení produktů, což je základní princip korejské péče o pleť. Toto vrstvení je založeno na myšlence, že každý produkt má svůj specifický účel a postupné aplikování těchto produktů v určeném pořadí maximalizuje jejich účinky a zajišťuje hloubkovou hydrataci, vyrovnaný mikrobiom pleti a výživu pleti. Zde je stručný přehled toho, čím je korejská kosmetika v oblasti vrstvení produktů typická:

  • Dvojité čištění: Začíná se olejovým čisticím přípravkem, který odstraní make-up a nečistoty, následovaný vodním čisticím přípravkem pro dokonalé vyčištění pleti.
  • Tonizace: Tonikum vyrovnává pH pleti a připravuje ji na další produkty, zároveň pomáhá odstranit poslední zbytky nečistot.
  • Esence: Lehký, ale výživný produkt, který hloubkově hydratuje a připravuje pleť na další vrstvy péče.
  • Séra a ampule: Koncentrované přípravky zaměřené na konkrétní problémy pleti, jako jsou vrásky, pigmentové skvrny nebo akné. 
  • Masky: Ať už jde o látkové masky, hydrogelové masky nebo noční masky, tyto produkty poskytují intenzivní péči a hloubkovou hydrataci.
  • Oční krém: Speciálně formulovaný pro citlivou oblast kolem očí, bojuje proti vráskám a otokům.
  • Emulze nebo lotion: Lehčí hydratační produkt, který dodává další vrstvu hydratace.
  • Krém: Silnější hydratační produkt, který uzamyká všechny předchozí vrstvy a zajišťuje, aby pleť zůstala hydratovaná. 
  • Ochrana před sluncem: Denní krém s SPF je nezbytný k ochraně pleti před škodlivými UV paprsky.
  • Noční péče: Noční krémy nebo balzámy, které regenerují a obnovují pleť během spánku. 

Toto vrstvení produktů může na první pohled působit jako náročné, ale mnoho žen a mužů v Koreji považuje tento rituál za relaxační a terapeutický. Výsledkem je hydratovaná, zářivá a zdravě vypadající pleť.

Článek: Pigmentové skvrny na nohou: Jak se jich zbavit jednou provždy

Ingredience v korejské kosmetice

Asijská kosmetika je známá svým inovativním přístupem k výběru surovin a často využívá tradiční ingredience v kombinaci s moderními technologiemi. Zde je několik surovin, na kterých je korejská kosmetika nejčastěji založená:

  • Ginseng: Tato tradiční korejská bylina je známá svými omlazujícími vlastnostmi. Pomáhá zlepšit pružnost pleti a bojovat proti známkám stárnutí.
  • Zelený čaj: Má silné antioxidační vlastnosti, které chrání pleť před škodlivými účinky volných radikálů a znečištěním.
  • Kolagen: Klíčová složka pro udržení pružnosti a hydratace pleti. Pomáhá redukovat vzhled jemných linek a vrásek. U kolagenu je oceňován zejména vysoce kvalitní čistý evropský původ (Norsko). Korejci milují i kolagenový nápoj
  • Kyselina hyaluronová: Silný hydratační agent, který dokáže vázat velké množství vody a dodává pleti hydrataci a plnost. Kyselinu hyaluronovou Asiaté milují i v doplňcích stravy. 
  • Hlína a vulkanický popel: Tyto ingredience jsou často používány v čisticích maskách pro hloubkové čištění pórů a odstranění nadbytečného mazu.
  • Hloubkové mořské vody a mořské řasy: Bohaté na minerály a vitamíny, tyto ingredience hydratují pleť a dodávají jí živiny.
  • Kvasinky: V korejské kosmetice se často využívají fermentované ingredience, které pomáhají zlepšit texturu pleti a posilují její bariérové funkce.
  • Včelí jed: Tato neobvyklá ingredience má protizánětlivé vlastnosti a je známá svým účinkem proti vráskám. Včelí jed je často diskutovaný ve vztahu k vzácnosti a důležitosti včel. 
  • Hlíva ústřičná: Tato houba je bohatá na antioxidanty a má protizánětlivé vlastnosti.
  • Rýžový výtažek: Rýže je tradiční součástí asijského jídelníčku a v kosmetice je využívána pro své hydratační a vyživující vlastnosti.
  • Escargot (hlemýžďový mukus): Tato ingredience je známá svými regeneračními a hydratačními vlastnostmi.
  • Centella asiatica (tiger grass): Tato bylina má protizánětlivé vlastnosti a je oblíbená v produktech pro citlivou pleť.

Asijská kosmetika je skutečně unikátní díky své kombinaci tradičních a moderních ingrediencí, které společně tvoří produkty s vynikajícími vlastnostmi pro péči o pleť.

Je výjimečná i svým přístupem k péči o pleť, důrazem na vrstvení, kvalitu a inovace. Ať už dáváte přednost korejské nebo japonské kosmetice, jedno je jisté - obě nabízejí vynikající produkty, které vám pomohou dosáhnout krásné a zdravé pleti.

HADA LABO TOKYO – Lotion No.1 Hydratační gel na obličej 150 ml

HADA LABO TOKYO – Lotion No.1 Hydratační gel na obličej 150 ml

lehký pečující lotion pro obličej, krk a dekolt. S využitím Super Hyaluronic acid TM (3 derivátů kyseliny hyaluronové) dokonale zvlhčuje a vyhlazuje pleť. 
HADA LABO TOKYO vyživující denní - noční krém HYALURON

HADA LABO TOKYO vyživující denní - noční krém HYALURON 50 ml

Jedinečný přípravek lehké, nadýchané konzistence a vynikající síly. Díky vysoké koncentraci Super Hyaluronic acid TM krém intenzivně hydratuje a vyhlazuje pleť.
114 korejská a japonská kosmetika

HADA LABO TOKYO koncentrované sérum LOCK-IN-MOIST 30 ml

Sérum je navrženo s exkluzivní kombinací japonské Super Hyaluronic acidTM, která nahrazuje ztracenou kyselinu hyaluronovou v pleti. Díky Lock-in-moist formuli je hydratace v pleti uzamčena na dlouhou dobu.