Čištění obličeje sonickým kartáčkem - přehled literatury a současná doporučení

PubMed je bezplatná vyhledávací platforma, která především poskytuje přístup k rozsáhlé databázi odborných článků a literatury v oblasti biomedicíny a zdravotnictví. Tato služba je poskytována Národní lékařskou knihovnou USA (U.S. National Library of Medicine) a patří pod Národní instituty zdraví (National Institutes of Health, NIH). My si dovolíme volným překladem přinést aktuální informace až k vám.

Existují různé metody čištění obličeje, avšak začlenění speciálních čisticích přístrojů do denní rutiny ještě není úplné

Čištění pleti je zásadní pro odstranění nečistot, prachu a mazu a hraje klíčovou roli v prevenci stárnutí pleti způsobeného znečištěním. Tato činnost je uznávanou součástí léčebných doporučení a postupů v dermatologii. Existují různé metody čištění obličeje, avšak začlenění speciálních čisticích přístrojů do denní rutiny ještě není úplné.

Cíl: Prozkoumáváme současné poznatky o čištění pleti sonickým kartáčkem, aby bylo možné ukázat, že jemné a efektivní čištění pomocí sonického kartáčku, doplněné o další metody pro rehydrataci a ochranu pleti, může zlepšit

  • zánětlivé stavy, jako je akné, a
  • poškození pleti spojené s nadměrným vystavením vnějšímu světlu a znečištění.

Metody: Skupina zkušených klinických odborníků, kteří se zabývají zánětlivými stavy pleti, se sešla, aby projednala literaturu týkající se čištění pleti sonickým kartáčkem a diskutovala o klinických otázkách s cílem optimalizovat výsledky čištění obličeje.

Výsledky: Panel se shodl na tom, že rostoucí znečištění ovzduší má globální dopad na zdraví a stárnutí pleti a že kombinace čištění s obecnou péčí o pleť podporuje fyziologické podmínky v mikroprostředí pleti, včetně úrovně pH na povrchu pleti, funkce bariéry a hydratace.

Závěr: Čištění pleti představuje výzvu v udržení rovnováhy mezi odstraňováním nečistot a zachováním mazu, čímž se udržuje neporušená bariéra rohové vrstvy pokožky. Sonický kartáček může nabídnout bezpečné a efektivní řešení pro různé stavy pleti. Vyzkoušejte například Sonický vibrační kartáček GESKE.

 

Zdroj odborného textu: Facial cleansing with a sonic brush-A review of the literature and current recommendations, PubMed

 

Pro vědce, lékaře, studenty a další odborníky ve zdravotnictví je PubMed důležitým nástrojem pro získávání aktuálních informací a výzkumných dat nezbytných pro jejich práci a studium. Tato platforma je také běžně používána pro sledování nejnovějších vědeckých pokroků a pro podporu evidence-based praxe v medicíně.

Mohlo by vás zajímat: