Opuntia ficus-indica seed oil

Co je opunciový olej?

Opunciový olej je velmi oblíbenou součástí kosmetických přípravků. Je považován za nejluxusnější olej světa a často se o něm hovoří jako o kosmetickém elixíru mládí. Také je to nejdražší a nejvzácnější rostlinný olej.

Účinky opunciového oleje na pleť v sobě totiž zahrnují například:

  • hydrataci pleti,
  • regeneraci pokožky,
  • vyhlazování vrásek,
  • zklidňující a protizánětlivé účinky,
  • obrana proti předčasnému stárnutí pleti (snižuje totiž tvorbu předčasných vrásek a stařeckých skvrn)
  • eliminace kruhů pod očima.

Navíc je bohatý na antioxidanty, minerální látky, esenciální mastné kyseliny a vitaminy A a E, díky čemuž blahodárně působí na naše buňky, které jsou pak zdravější. Také podporuje tvorbu kolagenu, díky čemuž je naše pleť přirozeně pevná a pružná.

Zajímavostí je, že se jedná o 100% přírodní olej, který se vyrábí ze semínek kaktusu, který známe pod názvem opuncie. A na výrobu jednoho litru čistého opunciového oleje je potřeba přibližně 25 kg vylisovaných semínek. Což odpovídá přibližně 1 000 kg plodů kaktusu opuncie.

Opunciový olej je navíc vhodný i pro aknózní pleť, a dokonce i v případě, že trpíte rosaceou (růžovkou).

Nejčastěji se můžete setkat s využitím opunciového oleje na pleť, nicméně přidává se i do tělových mlék, do podkladových bází pod make-up i do vlasové kosmetiky. V naší nabídce najdete například opunciový krém v rámci kosmetiky La Daumé.

Opunciový olej – recenze a zkušenosti

Recenze na opunciový olej si jeho účinky vychvalují především u zralé a mdlé pleti, u které jsou nejvíce vidět pozitivní účinky, které tento olej má. Nicméně blahodárně působí na pleť v každém věku.